Spelunky 2 förväntas få onlinespelande i början av december

Spelunky 2 förväntas få onlinespelande i början av december

I september släpptes Spelunky 2, uppföljaren till 2008 års närmast legendariska actionplattformsspel. Fredrik Eriksson recenserade uppföljaren för denna publikations räkning, och delade ut betyget 86 procent tillsammans med omdömet “oförglömligt, föränderligt grottäventyr med ett nytt djup”.

Spelunky 2 lanserads dock utan onlinespelande på pc:n, förmodligen lika bra med tanke på de massiva problem som Playstation 4-versionen hade (fortfarande har?) inom området. Nu har emellertid utvecklarna Mossmouth och Blitworks gett oss en lägesuppdatering via Steam, där man säger att man siktar på att rulla ut onlinespelande för pc-versionen i “början av december” (även om dessa planer ännu inte är skrivna i sten).

Utecklarnas “mer metodiska angreppssätt som involverar djupare optimeringar” sägs ligga bakom det hela, och spelets interna logik och “rollback”-funktionalitet har modifierats för att se till att onlinespelandet i Spelunky 2 blir vad utvecklarna “vill att det ska bli”. Man poängterar även att spelets övriga uppdateringar har stulit lite tid (främst har det första området gjorts mer lätthanterligt) på grund av den ökade komplexiteten i relation till föregångaren.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts