Snart kan du spela Steam-spel med den nya Playstation-kontrollen

Snart kan du spela Steam-spel med den nya Playstation-kontrollen

Den nya konsolgenerationen är här, och utöver inbyggda SSD-diskar tycks den nya Playstation 5-kontrollen Dualsense stå för det största “next gen”-hoppet, med dess avancerade haptiska feedback, som verkligen låter dig känna miljöerna som du utforskar i plattformsäventyret Astro’s Playroom.

Alla spel använder inte Dualsense lika effektivt, men om intresset verkligen tar fart så kanske alla handkontroller fungerar likadant i framtiden. Och just därför är det skönt att konstatera att Steam redan nu betatestar grundläggande stöd för Dualsense-kontrollen, även om de mer avancerade funktionerna som rumble, gyropad och gyro ännu inte fungerar. Även stödet för Xbox Series X-kontrollerna förbättras, då Microsofts styrdon inte längre visas som två olika kontroller. Kanske dags att pensionera den där gamla Xbox 360-paddan nu?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts