Rapport: Microsoft vill köpa upp flera japanska studior

Rapport: Microsoft vill köpa upp flera japanska studior

För mindre än två månader sedan släpptes bomben; Microsoft hade köpt upp Bethseda-ägarna Zenimax, med tillhörande rättigheter för gigantiska varumärken som The Elder Scrolls, Fallout, Doom, Wolfenstein, Dishonored, Starfield, Prey och The Evil Within. Men man är uppenbarligen inte klara ännu!

Bloomberg rapporter nämligen att “flera japanbaserade spelutvecklare, små som stora, har sagt att [Microsoft] har tagit kontakt med dem för att diskutera uppköp av deras verksamheter”, även om spelutvecklarna i fråga vill förbli anonyma. Dessa uppgifter ligger väl i linje med ett fjolårsuttalande av Xbox-chefen Phil Spencer, då han sade att “det vore trevligt om vi hittade en asiatisk studio, i synnerhet en japansk studio”. Kanske Kojima Productions, Platinum Games eller From Software vore ekonomiskt realistiska alternativ?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts