Plague Inc: The Cure är ute nu till mobiler, pc-versionen släpps “snart”

Plague Inc: The Cure är ute nu till mobiler, pc-versionen släpps “snart”

Redan i slutet av mars, när cornonapandemin fortfarande var i ett tidigt skede, annonserade Ndemic Creations att de skulle utveckla ett nytt spelläge för Plague Inc, som låter dig försöka stoppa en pandemi istället för att skapa en. Och nu har Plague Inc: The Cure släppts, om än endast till iOS och Android.

Via Steam har vi emellertid fått reda på att en pc-version kommer följa “snart”, och att detta nya dlc är stort nog för att klassas som ett helt nytt spel, som dessutom kommer vara gratis för alla Plague Inc-ägare tills coronapandemin är “under kontroll” (i ytterligare fem år med andra ord?).

Det slutgiltiga lanseringsdatumet kommer annonseras “under de kommande veckorna”, och eftersom The Cure har utvecklas i samarbete med en lång rad sjukdomsexperter (däribland världshälsoorganisationen WHO) så kan vi nog anta att ämnet kommer tas på högsta möjliga allvar, med vetenskap som högsta prioritet.

Här är en teaser för Plague Inc: The Cure, tillsammans med ett längre gameplay-klipp.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts