Phil Spencer säger att Microsoft inte jagar japanska studior

Phil Spencer säger att Microsoft inte jagar japanska studior

Förra veckan rapporterade Bloomberg att “flera japanbaserade spelutvecklare, små som stora, har sagt att [Microsoft] har tagit kontakt med dem för att diskutera uppköp av deras verksamheter”. Nu har dock Xbox-chefen Phil Spencer dementerat dessa uppgifter i en intervju med Gamespot.

– Jag tror inte det … jag menar, jag är inte med i varje möte som varje team har, men jag kan säga att detta inte kommer från mig. De flesta av de möjligheter som vi haft hittills bygger på långvariga relationer, och därför tror jag inte att vi rör oss där ute och slänger våra visitkort i varje hörn för att försöka hitta människor.

Phil Spencer tillägger att man redan har tillskansat sig en japansk studio som en del av den stora Bethesda-affären för några månader sedan, som han ser som en personlig höjdpunkt.

– Jag har pratat om min samhörighet med japanska studior. När jag tänker tillbaka på tiden då fler spel skapade i Japan var del av vår förstaparts-lineup så blir jag väldigt uppspelt över att vi kommer få tillbringa mer tid med Tango [Gameworks] och arbetet de gör när [Bethesda-affären] slutförs. Så det är ett område jag är intresserad av, men nej, jag tror inte det är … jag tror inte att det stämmer.

Tango Gameworks har tidigare gett oss The Evil Within och The Evil Within 2, och arbetar för tillfället på Ghostwire: Tokyo (även om spelets tidigare kreativa regissör Ikumi Nakamura lämnade Tango Gameworks i fjol).

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts