Patrick Söderlunds nya studio utvecklar PvP-skjutare

Patrick Söderlunds nya studio utvecklar PvP-skjutare

I början av 2018 fick vi reda på att Electronic Arts-chefen Patrick Söderlund tjänade mest i Sverige under hela 2017, med en nätt liten inkomst på 156 miljoner kronor. Trots detta bestämde han sig för att lämna EA blott åtta månader senare, varpå han grundade nya Embark Studios i november samma år.

Nu har Patrick Söderlund skrivit ett matigt blogginlägg om året som gått hos Embark Studios. Studion består numera av omkring 200 anställda (en ökning med över 150 personer sedan i februari), och det sedan tidigare annonserade (och fortsättningsvis titellösa) co-op-spelet har nu fått sällskap av ett andra projekt, i form av en PvP-skjutare (som av allt att döma spelas ur ett förstapersonsperspektiv, baserat på tidigare platsannonser).

Patrick Söderlund säger att han verkligen trodde att han var klar med PvP-skjutare (han har ett förflutet hos Battlefield-skaparna Dice) men att pitchen för det nya spelet “var för oemotståndlig att ignorera”. Hittills vet vi att den nya titeln kommer bli lagbaserad, med “dynamik, fysikalitet och förstörelse” i centrum. Artworken ovan målar även bilden av en hjälteskjutare i Overwatch-stil, med färggranna karaktärer som kräver olika spelstilar.

Co-op-spelet har numera gått in i “full produktion”, vilket betyder att prototypstadiet är avklarat, och att allt som skapas från och med nu är saker som man har för avsikt att ha med i det färdiga spelet. Ambitionen är att “kombinera nya och äldre genrer, med banbrytande teknisk innovation, till något unikt och betydelsefullt”. En animerad gif vittnar även om mild futurism, tredjepersonsperspektiv och stora, öppna miljöer.

Slutligen tillägger Patrick Söderlund att man arbetar på nya utvecklingsverktyg som kommer minska arbetsbördan dramatiskt, genom att snabba upp tidsödande processer. Embark Studios jobbar också på en “skaparplattform”, med målet att låta spelare “enkelt och intuitivt ändra regler, varelser och möjligheter”.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts