Marvel’s Avengers leder till förluster för Square Enix

Marvel’s Avengers leder till förluster för Square Enix

Marvel’s Avengers var tänkt att bli Square Enixs stora kassako i live service-träsket, men hjältarna har svikit. Istället verkar det som att Avengers lett till ett rejält skralt kvartal för utgivarna.

Square Enix har postat en förlust för andra kvartalet i år på 5 miljarder yen, vilket ungefär betyder 418 miljoner kronor. Under den här tiden gick utgivarna in hårt för att promota Marvel’s Avengers.

Detta gick dock knaggligt eftersom spelet fick ljumma recensioner (bland annat av undertecknad) och inte heller har lockat till sig den spelarskara man hoppats. Enligt den Tokyo-baserade analytikern David Gibson har spelets fölrsäljning bara nått drygt 60% av vad Square Enix förväntade sig.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts