Klassiska fps:et Powerslave får nyversion, originalet finns på GOG nu

Klassiska fps:et Powerslave får nyversion, originalet finns på GOG nu

Minns du Powerslave (släpptes under namnet Exhumed i Europa), det Egypten-inspirerade fps:et av Lobotomy Software från 1996? Personligen måste jag erkänna att jag aldrig ens hört talas om det, men uppenbarligen har det tillräckligt många fans för att motivera både nyversion och nyrelease.

Powerslave har nämligen släppts via GOG nu (fungerar på Windows XP, Vista, 7, 8 och 10), där du kan inhandla det för 7 euro och 19 cent (istället för det ordinarie 8 euro) ett litet tag till. Därtill har Throwback Entertainment (retroexperter som återuppväckt spel som Trickstyle, Extreme-G 2 och Gladiator: Sword of Vengeance) tagit till Twitter för att annonsera att man jobbar på en “enhanced edtion”-utgåva tillsammans med Nightdive Studios.

Powerslave: Enhanced Edition kommer få “den fulla Kex-behandlingen” (via våra internationella kollegor), vilket betyder att spelet kommer använda Kex-motorn, som även driver tidigare nyversioner av Nighdive Studios, däribland Blood: Fresh Supply, Turok 2: Seeds of Evil och Forsaken Remastered.

Inget lanseringsdatum har ännu spikats, men Nighdive Studios tillägger ändå att “detta inte är det enda projektet vi jobbar på tillsammans med Throwback, [men] det är det enda vi är redo att diskutera”.

Här är trailern för GOG-versionen av Powerslave.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts