Ja, du kan spela Doom på en Game & Watch

Ja, du kan spela Doom på en Game & Watch

Här är en nyhet vi nog kommer få anledning att återvända till så länge det finns liv på denna jord. Någon har portat Doom till en ny enhet. Tidigare har det gjorts spelbart på varenda konsol och dator, och självklart även graviditetstest.

Senast i ordningen är en Game & Watch. Förvisso inte en klassisk Game & Watch, utan istället den nyligen släppta Game & Watch: Super Mario Bros. som är en uppdaterad version som även fungerar som väckarklocka.

Hårdvarkanalen Stacksmashing beslöt sig för att göra det oundvikliga och få Id Softwares klassiker att fungera på den lilla maskinen. För att se slutresultatet och processen dit kan du spana in deras video här:

Vill du bygga din en Doom-kompatibla Game & Watch finns källkoden att ladda ner gratis på Github.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts