Grattis! Counter-Strike 1.0 och No One Lives Forever fyller 20 år

Grattis! Counter-Strike 1.0 och No One Lives Forever fyller 20 år

2000 var ett massivt år för pc-spelen. Klassiker som Baldur’s Gate 2, The Sims, Deus Ex, Diablo 2, Thief 2, Icewind Dale, Command & Conquer: Red Alert 2, American McGee’s Alice, The Longest Journey och Shogun: Total War släpptes, tillsammans med ytterligare en duo som råkade fylla 20 år under gårdagen.

Jag pratar om Valves eviga onlineskjutare Counter-Strike 1.0 och Monolith Productions fortfarande kultförklarade spionspel No One Lives Forever, två spel som betydde väldigt mycket för mig för 20 år sedan.

Det förstnämnda har än idag en hälsosam spelarbas på Steam (om än i version 1.4-utförande, antar jag?) medan det sistnämnda fortfarande sitter fast i rättighetsträsket, trots antydningar på försök till nyrelease av Nightdive Studios redan 2018, en process som fortsätter än idag. Ska vi någonsin få se Cate Archer göra comeback?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts