Efter nästa Baldur’s Gate 3-patch kommer din nuvarande sparfil sluta fungera

Efter nästa Baldur’s Gate 3-patch kommer din nuvarande sparfil sluta fungera

Ett naturligt problem med early access-spel är ju att de förändras under tiden man spelar. Så även i fallet Baldur’s Gate 3, som redan blivit en enorm succé, men där många spelare nu kommer att få lämna sina kampanjer bakom sig.

Nästa patch, den tredje i ordningen, kommer nämligen göra förändringar till spelets handling. Detta innebär att existerande sparfiler inte längre kommer att vara kompatibla med den senaste versionen av spelet.

Om du verkligen vill fortsätta med din nuvarande kampanj så finns det dock ett trick. Genom att gå in i spelets Properties i Steam kan du välja “patch2”-branchen i Betas-tabben. Då kommer spelet inte uppdatera och du kan fortsätta spela som tidigare, men givetvis utan de tillägg som patch 3 innebär.

På tal om allt detta så frågade vi oss själva förra månaden om det är bäst att spela Baldur’s Gate 3 nu eller om det är bättre att vänta.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts