EA Sports åberopar oskuld i Zlatan-härvan

EA Sports åberopar oskuld i Zlatan-härvan

I tisdags skrev vi om att svenska fotbollsgiganten Zlatan Ibrahimović (grattis till Guldbollen!) tänkte högt via Twitter, och undrade vem som gett EA Sports rätten att använda hans namn och ansikte i nya fotbollsspelet FIFA 21. Nu har EA Sports kommenterat ärendet, och åberopar oskuld i ärendet.

– Vi är medvetna om diskussioner kring licenserade spelare i FIFA. Den nuvarande situationen som utspelas via sociala medier är ett försök att dra in FIFA 21 i ett tredjepartsgräl, och har lite att göra med EA Sports.

– För att vara extra tydliga; vi har kontraktuella rättigheter som inkluderar avbilder för alla spelare som för tillfället är med i vårt spel. Som vi redan nämnt förvärvar vi dessa licenser direkt från ligor, lag och enskilda spelare.

– Dessutom arbetar vi med FIF Pro [organisationen som representerar fotbollsspelares intressen, som Zlatan specifikt pekade ut i sitt uttalande] för att säkerställa att vi kan inkludera så många spelare som möjligt för att skapa det mest autentiska spelet.

EA låter bli att specifikt kommentera Zlatan och Gareth Bale (som hakade på diskussionen), men pekar ut samarbeten med spelarnas lag AC Milan och Tottenham Hotspur.

– I dessa fall beviljas våra rättigheter till spelaravbilder genom vårt klubbavtal med AC Milan, och vårt långvariga exklusiva partnerskap med Premier League, som inkluderar alla spelare för Tottenham Hotspur.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts