Dragon Age-regissören Mike Laidlaw har grundat ny studio

Dragon Age-regissören Mike Laidlaw har grundat ny studio

Redan hösten 2017 lämnade Dragon Age-regissören Mike Laidlaw Bioware, innan han anslöt till Ubisofts Assasssin’s Creed Odyssey-studio i Québec, Kanada, drygt ett år senare. Han blev dock inte långvarig på sin nya arbetsplats då han vandrade vidare redan i februari i år. Och nu har han grundat en ny studio!

Yellow Brick Games är baserade i Québec, och på den nylanserade hemsidan kan vi läsa att man ämnar leverera “fokuserade, högkvalitativa titlar, som prioriterar spelarupplevelsen”. Vid sin sida har Mike Laidlaw också Frederic St-Laurent B., Thomas Giroux och Jeff Skalski, med kollektiv erfarenhet från Ubisoft, Bioware, Electronic Arts och Activision Blizzard. Totalt har Yellow Brick Games 15 anställda, och Frederic St-Laurent B. kommer agera game director för studions första titel, samma roll som han tidigare fyllde hos Ubisoft Quebec.

På hemsidan listar också Yellow Brick Games de tre pelarna “emergent” (interaktiva världar simulerade med rika system), “inriguing” (vackra världar som utmanar sinnet och inspirerar fantasin) samt “worth watching” (engagerande upplevelser för både spelare och tittare). Med andra ord verkar Mike Laidlaw inte ha för avsikt att utveckla nya, tunga rollspel, utan mer systemdrivna upplevelser där spelarna själva står för historieberättandet.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts