Codemasters har nått en överenskommelse med Take-Two

Codemasters har nått en överenskommelse med Take-Two

I helgen rapporterade vi att det verkade som att Take-Two var på väg att köpa upp brittiska racinggiganten Codemasters. Och nu har VGC bekräftat att parterna har nått en överenskommelse, och att Take-Two får betala omkring 980 miljoner dollar (nästan 8,5 miljarder svenska kronor) för kalaset.

Affären förväntas slutföras det första kvartalet 2021, och därefter kommer Codemasters verka under 2K-paraplyt, under ledning av vd:n Frank Sagnier, finansdirektören Rashid Varachia och resten av ledningsteamet.

Take-Two-vd:n Strauss Zelnick säger att Codemasters kommer “komplettera vår sportportfolio”, och “förbättra vår organisations långsiktiga tillväxt”. Gerhard Florin, ordförande för Codemasters styrelse, tillägger att Codemasters ämnar “dra nytta av Take-Twos breda kapabilitet, vilket kommer hjälpa Codematers långsiktiga framgångar”.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts