Bugsnax – Recension

Bugsnax – Recension

I Bugsnax är det maten som leker med dig.

Jag ska precis fånga en vandrande hamburgare när jag blir avbruten av en bakad potatis. Den stångar mig ner från en avsats och jag landar mitt framför en jalapeñoskorpion som prompt fjuttar eld på både mig och ett par otursamma popcornvarelser som råkade vara i närheten. Så här ser vardagen ut i Bugsnax.

Du befinner dig på Snaktooth Island vars fauna helt består av varelser som är en slags hybrid mellan djur och maträtter. Tusenfotingar gjorda av mackor, flygande oliver, vandrade jordgubbar – du fattar. Innan dig har en expedition landat för att utforska dessa bugsnax och förstå vad de egentligen är. Problem har dock lett till att gruppen splittras och som nykomling är det givetvis ditt jobb att samla alla, samt katalogisera alla snax när du ändå håller på.

Bugsnax plockar med andra ord inte så lite inspiration från Pokémon och Det Regnar Köttbullar-filmerna med lite Bioshock för smak. Du utför uppdrag för öborna samtidigt som du nystar upp öns mysterier och samlar bugsnax med en arsenal av fällor och verktyg.

Varje enskild bugsnak är som ett pussel du måste lösa för att de ska kunna fångas. I stunder som den jag beskrev ovan är det också fenomentalt charmigt och flera bugsnax har en unik design. När tacos springer mellan benen på en samtidigt som en pizza-fjäril kastar skuggor över pommes frites-spindlar. Då vet man att man lever.

Läs också: Chicken Police: Paint it Red – Recension

I korthet

Vad är det?

Monstersamlaräventyr fullt av mat/insekt-hybrider.

Utvecklare

Young Horses

Utgivare

Young Horses

Webb

https://bugsnax.com

Cirkapris

200:-

PEGI

7

Testas på

Intel Core i7-3770K, Sapphire Radeon RX 580 8GB, 16 GB RAM

Kolla även in

Ooblets

Bild från Bugsnax.
Här är det fritt fram att leka med maten.

Lek med maten

Ibland beter sig dock varken djuren eller dina verktyg som de ska, vilket kan göra det svårt att veta om du gör fel eller spelet bara krånglar. Noveltyvärdet i att man jagar levande mat avdunstar även det med tiden, speciellt när bugsnax-designen börjar upprepas. Detta sker ungefär samtidigt som man börjar tröttna på att springa fram och tillbaka på den relativt kompakta ön, vilket saktar ner spelets momentum de sista timmarna.

Det ska dock sägas att Bugsnax i första hand är ett spel för yngre. Trots att vissa har teoretiserat om att det i själva verket är ett hemligt skräckspel kan jag bekräfta att Bugsnax förblir barnvänligt hela vägen. Med det i åtanke kan jag till viss del förlåta den simpla designen och repetitiva upplägget. Eftersom man heller inte kan dö eller på annat sätt misslyckas är de tekniska problemen sällan mer än tillfälligt irriterande.

För mig blev dock Bugsnax till slut mer rutin än spännande. Det erbjuder inte den variation som de första timmarna antyder och inte ens intrigen mellan de annars välspelade karaktärerna är speciellt gripande. Det är dock svårt att värja sig för dess charm och att leta reda på varje kreativt designad best har sina stunder. Många yngre lär förtrollas av Snaktooth Island på ett sätt en cynisk gubbe som jag inte mäktar med längre.

Läs också: Yakuza: Like a Dragon – Recension

Får det lov att vara lite melonjuice?
Bugsnax – Recension Reviewed by on .
3.5

UTSLAG

70%
70%
Tjusigt utforskaräventyr som trots tekniska besvär bjuder på charmigt monstersamlande.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts