Starcraft 2-veteraner har startat ny rts-fokuserad studio

Starcraft 2-veteraner har startat ny rts-fokuserad studio

I torsdags annonserade Blizzard att man inte längre kommer förse det numera tio år gamla Starcraft 2 med nytt material. Och nu, mindre än en vecka senare, har en rad namnstarka, tidigare Blizzard-anställda meddelat att de har dragit igång Frost Giant Studios, med löfte om “rts-spelens återkomst”.

Du hittar Frost Giant Studios hemsida här, där vi får reda på att bland andra Tim Morten (production director för Starcraft 2 och Command & Conquer: Generals 2), Tim Campbell (lead campaign designer för Warcraft 3: The Frozen Throne), Jesse Brophy (lead artist för Starcraft 2) och Ryan Schutter (lead designer för Starcraft 2) återfinns bland de för närvarande nio anställda. Man listar även studions grundpelare, och poängterar att man värderar feedback från alla spelarsegment, och att man inte kommer försöka återuppfinna rts-spelen för sakens skull utan istället bygga vidare på det som redan fungerar, och försiktigt expandera den tilltänkta publiken.

Här är en tweet av Frost Giant Games.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts