Resident Evil-filmerna får reboot, följer de faktiska spelen den här gången

Resident Evil-filmerna får reboot, följer de faktiska spelen den här gången

Bild: Mega/Twitter

Så sent som förra veckan rapporterade vi att en ny datoranimerad Resident Evil-serie är på väg till Netflix, tillsammans med en tidigare annonserad live-action-adaption för samma streamingtjänst. Därtill väntar även en reboot av filmserien, som vi nu fått mycket mer information om!

Deadline avslöjar nämligen att de nya Resident Evil-filmerna (som återigen produceras av Constantin Film) kommer betraktas som en “officiell adaption av ursprungsberättelsen, med trogna band till Capcoms klassiska survival horror-spel”. Johannes Roberts (främst känd för hajskräckisen 47 Meters Down) kommer både skriva manus och regissera, och hans uttalade mål är att “gå tillbaka till de två första spelen och återskapa den skrämmande, påtagliga upplevelsen jag hade när jag först spelade dem”.

Delar av rollistan har även offentliggjorts, och inkluderar bland annat Kaya Scodelario (Maze Runner) som Claire Redfield, Hannah John-Kamen (Ant-Man and the Wasp) som Jill Valentine, Robbie Amell (Upload) som Chris Redfield, Tom Hopper (The Umbrella Academy) som Albert Wesker, Avan Jogia (Zombieland: Double Tap) som Leon S. Kennedy och Neal McDonough (Yellowstone) som William Birkin.

Vi vet ännu inte när den nya Resident Evil-filmen kommer ha biopremiär.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts