Radeon RX 6000-serien har presenterats, debuterar den 18 november

Radeon RX 6000-serien har presenterats, debuterar den 18 november

I september presenterade Nvidia den nya och oerhört prisvärda grafikkortsserien Geforce RTX 30. Konkurrenterna AMD visade en första glimt av deras Radeon RX 6000-serie kort därpå, och nu har även denna presenterats för omvärlden tillsammans med prislappar, releasedatum och prestandauppgifter.

Du kan kolla in den 25 minuter långa presentationen i videon här nedan, och läsa om de nya kortens tekniska detaljer på den officiella hemsidan. I korthet rör det sig om tre olika utgåvor; RX 6800 (579 dollar) och RX 6800 XT (649 dollar) släpps den 18 november, och följs av värstingen RX 6900 XT (999 dollar) den 8 december.

AMD hävdar att samtliga tre kort presterar bättre än Nvidias tidigare milstolpe RTX 2080 Ti, och enligt AMD:s egna benchmark-tester besegrar RX 6900 XT Nvidias premium-kort RTX 3090 (som kostar 1500 dollar) i 4K ultra-jämförelser utförda i Call of Duty: Modern Warfare, Battlefield V och Shadow of the Tomb Raider, trots de likartade specifikationerna. Detta möjliggörs av AMD:s nya Infinity Cache och Smart Access Memory-tekniker.

Här är AMD:s videopresentation av den nya Radeon RX 6000-serien.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts