Kolla även in – rymdresor, kart-kalas och co-op-kaos

Kolla även in – rymdresor, kart-kalas och co-op-kaos

Jett: The Far Shore

Gänget bakom Superbrothers: Sword & Sorcery EP (som heter just Superbrothers) tar sig an det okända tillsammans med Pine Scented. I Jett: The Far Shore lyfter Mei från en döende värld för att hitta en mytomspunnen planet där hon och hennes folk förhoppningsvis kan bygga sig en ny framtid. Jett beskrivs visserligen som ett filmiskt äventyr i fem ”uppslukande” akter, men bortom de stora berättarambitionerna lovar man att det ska finnas djupa system och en öppen värld med en ”distinkt Superbrothers-ton”. På tal om toner: Scntfc gör soundtracket och välkomnar oss till en ocean av musik och 3d-ljud. Vi vet ärligt talat mer om vilka känslor Jett vill väcka snarare än vad för slags spel det vill vara, men det lilla vi får se vittnar om utforskande av havsplaneten, dess stränder och skogar via ett näpet rymdskepp. Mellan actionsekvenserna får vi lära känna Meis kollegor ombord moderskeppet, och till fartguppen hör gigantiska varelser som Mei tvingas handskas med.

Läs också: Sommarens Kolla även in med Temtem, Hokko Life med flera

Release

Sent 2020

Utvecklare

Superbrothers, Pine Scented

Utgivare

Superbrothers, Pine Scented

Webb

Officiell sajt


Airborne Kingdom

Stadsbyggargenren har inget bäst före-datum. Därmed inte sagt att det skadar med nya infallsvinklar. I Airborne Kingdom bygger du en flygande stad, samtidigt som du utforskar, upptäcker glömda riken, knyter nya band och jobbar fram teknik. Görs av en kvartett forna Dead Space-utvecklare.

Release

2020

Utvecklare

The Wandering Band

Utgivare

The Wandering Band

Webb

Officiell sajt


Call of the Sea

Någon gång under 1930-talet korsar Norah ett världshav i jakten på sin make och hans försvunna sällskap. Sökandet leder henne till en ö fylld med spår efter expeditionen och oförklarliga ruiner. Call of the Sea är ett narrativt pusseläventyr som känns som en lovande mix av Firewatch och The Witness.

Release

Sent 2020

Utvecklare

Out of the Blue

Utgivare

Raw Fury

Webb

Officiell sajt


Trash Sailors

Handmålad co-op för upp till fyra hugade sjöbusar som snickrar på er flotte samtidigt som krokodiler, hajar och muterade jättebläckfiskar gör vad de kan för att sänka er. Ser ut att fresta på både simultankapacitet och vänskapsband. Vi lär strömma det när … se upp, en h … ARGH!

Release

2020

Utvecklare

Fluckymachine

Utgivare

Tinybuild

Webb

Officiell sajt


Carto

Carto är en söt liten sak som ser ut som 100 andra söta saker, men som kommer med en förtjusande usp. Lilla flickan Carto i Carto är nämligen rustad med en karta som ska hjälpa henne att hitta hem. Twisten är att du kan flytta runt olika rutor i kartan och därmed ändra geografi och förutsättningar. Förutom det långsiktiga hitta hem-målet springer du på vägen in i en rad filurer. En herde har till exempel förlagt sina får, och när du väl hittar skocken behöver du flytta runt kartbitarna för att lotsa den rätt. I skogen träffar du också en udda uggla som ritar en cirkel på marken (ugglorna är inte vad de verkar!) och bygger du en likadan cirkel av floden stöter du plötsligt på en mystisk figur. Kartan ser inte överdrivet stor ut, men gör mycket med enkla medel – och framför allt med en fräsch idé. Här finns också karga fjäll som kan utforskas från ryggen av en bergsget, heta öknar att springa vilse i och krispiga vinterlandskap. Sött så det förslår, men framför allt på ett eget vis.

Läs också: Vårens Kolla även in med bland annat The Longing

Release

Hösten

Utvecklare

Sunhead Games

Utgivare

Humble Games

Webb

Officiell sajt


The Ascent

Det finns alltid plats för en riktigt bra twin stick-skjutare, och svenska actionrollspelet The Ascent ser ut att ha vad som krävs för att bli en sådan. Cyberpunkigt och isometriskt med dödsrobotar. Vad som började som ett rutinuppdrag kastar dig (i co-op, om du vill) in i en katastrofal kedja händelser.

Release

2020

Utvecklare

Neon Giant

Utgivare

Curve Digital

Webb

Officiell sajt


Dordogne

Mimis mormor har nyligen gått bort och när hon besöker huset på den franska landsbygden dras hon tillbaka till svunna tider, då det var ett äventyr att bara köpa potatis på marknaden. 10-åriga Mimi löser pussel och fyller sin dagbok med foton, ljud och ord. Ett vackert spel som hyllar våra barndomsminnen.

Release

2021

Utvecklare

Un Je Ne Sais Quoi, Umanimation

Utgivare

Un Je Ne Sais Quoi, Umanimation

Webb

Officiell sajt


The Forgotten City

Skyrim-modden har redan prisats och spelats av miljoner och ska nu stå på egna ben. I The Forgotten City ska du, en tidsresenär, lösa gåtorna bakom 26 fördömda själar i en underjordisk romersk stad. Teamet lovar gott om överraskningar även för alla som redan känner modden utan och innan.

Release

Sent 2020

Utvecklare

Modern Storyteller

Utgivare

Dear Villagers

Webb

Officiell sajt


About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts