King Arthur: Knight’s Tale – På gång

King Arthur: Knight’s Tale – På gång

Den gamla legenden om kung Arthur stöps om i mörk fantasytappning.

Vi har fått många versioner av legenden om kung Arthur genom århundradena. En av dem står Neocore Games for, som slog igenom med King Arthur – The Role-Playing Game. När utvecklaren nu återvänder till den klassiska sagan så väljer de att frångå det gamla för att ge sig ut på ett mörkare fantasyhav, fullt av taktiska, turordningsbaserade strider.

Neocore är tidigare mest kända för actionrollspel som Van Helsing-serien. Men med King Arthur: Knight’s Tale har de hämtat inspiration från XCOM snarare än Diablo, och även om de är förtegna vad gäller detaljer så är det uppenbart att de även storymässigt tänker utforska helt andra aspekter av den bekanta legenden.

Faktum är att även om spelet är döpt efter kung Arthur, så är det inte han som har huvudrollen. Istället spelar du som hans nemesis Mordred, som försöker att rädda Avalon från en invasion av monster som tycks orsakas av kung Arthurs mardrömmar, på ett eller annat sätt. Exakt vad som har hänt med vår käre sagokung vill utvecklarna inte säga än. Allt de säger är att berättelsen tar sin början där en typisk saga slutar.

Läs också: Gabriel Knight – jag älskar dig

I korthet

Releasedatum

Första kvartalet 2021

Utvecklare

Neocore Games

Utgivare

Neocore Games

Webb

neocoregames.com

Spelet ska ha mer än femtio olika fiendetyper som vill skicka dig in i permadöden.

På liv och död

I sitt sökande efter Arthur har Mordred 30 olika hjältar till sitt förfogande, som kan användas i strid. Precis som i XCOM måste du dock vara försiktig, för den som dör i strid är borta för alltid och du kan inte ladda in en gammal sparfil om någon kolar. King Arthur: Knight’s Tale tar sina roguelike-inslag på allvar. I den här mörka fantasyvärlden måste du stå för dina val, på gott och ont. Mordred är betydligt tåligare än sina undersåtar, men du behöver ändå vara försiktig, för om han dör så är det slutet på den spelomgången.

Alla dina hjältar tillhör en av fem olika klasser, som alla har sina unika färdigheter. Du kan ha med dig fyra hjältar i strid åt gången, och ett klassiskt progressionssystem låter dem bli starkare och starkare under spelets gång – så länge du håller dem vid liv. Ett potentiellt intressant inslag är att de också påverkas av olika val som du gör under berättelsens gång. Om de tappar förtroendet för dig kan de sticka, så du kan förlora enheter på andra sätt än att de dör.

På slagfältet kan du möta mer än femtio olika fiendetyper från sju olika fraktioner. Det låter ganska mycket, så man får hoppas att Neocore har slipat på balansen. Förvisso kan fienderna vara väldigt snarlika varandra också. Det återstår att se när vi får veta lite mer om spelet.

Merparten av spelet kretsar så klart kring de taktiska, turordningsbaserade striderna. För att nå framgång behöver du lära dig de olika fiendernas svagheter och använda dem mot dem. Du kan också lägga fällor, utnyttja terrängen till din fördel. Om en hjälte blir skadad så tar det tid innan han eller hon blir stridsduglig igen.

Förutom de taktiska striderna, sidouppdragen och utforskandet av Avalon så ska du också få bygga ut och uppgradera Camelot. Det hela låter definitivt ambitiöst och lovande, så länge Neocore kan ro alla sina idéer i land. Studion vill ge ut spelet själva, med hjälp av en kickstarter-kampanj. En beta är planerad i november, och om allt går som det ska så kommer vi att kunna se om King Arthur: Knight’s Tale lever upp till sin potential under första kvartalet nästa år.

Läs också: Star Wars: Squadrons – Recensionen

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts