Alla följeslagare (hittills) i Baldur’s Gate III

Alla följeslagare (hittills) i Baldur’s Gate III

Ta oss på orden, du behöver vara på din vakt så snart du träffar på Astarion.

För tillfället är följeslagarna i Baldur’s Gate III origin-karaktärerna du inte kan spela som. Var och en har en bestämd klass och kompletterar ditt sällskap på olika vis. Likt alla rollspel värda namnet – och Baldur’s Gate III är definitivt ett sådant – är det inte bara klassen som spelar roll.

Detta då varje karaktär har sin egen personlighet, som gillar och ogillar olika saker. Vissa av dem känner dessutom avsky mot varandra. Vill du hitta samtliga fem av early access-karaktärerna, och upptäcka deras styrkor, så har vi sammanställt allt du behöver veta.

Läs även: Ska du spela Baldur’s Gate III nu, eller vänta?

Alla följeslagare (i skrivande stund)


Shadowheart

  • Plats: Bankandes på en port i slutet av stranden fylld med lik, strax efter spelets tutorial.
  • Klass: Cleric (Trickery)

Shadowheart är en ganska kylig individ, och är avvaktande i sitt förtroende. Hon kan dock vålla extremt stor skada, och kan dessutom läka dina sår. Burdus och rak på sak, Shadowheart är en följeslagare som vill få jobbet gjort.

Som cleric är hon mycket mångsidig, i högre grad än någon annan följeslagare. Det är nog därför vi möter henne först. Hon har en uppsjö offensiva, läkande och stöttande formler som kan vända hopplösa strider till triumfer. Dessutom finns det överraskande mycket bett i hennes attacker. Det hjälper till att hålla dig vid liv.

Shadowheart är sannolikt den karaktär som du vill ha vid sida genom Baldur’s Gate III. Ett varningens finger är dock på sin plats, för vill du hålla hennes humör uppe får du inte ta för många omvägar.


Gale

  • Plats: Efter första striden med Shadowheart vid din sida hittar du honom vid en warp-plats.
  • Klass: Wizard (Evocation)

Ärligt talat är Gale en mycket obehaglig typ. Direkt när du möter honom flirtar han skamlöst med Shadowheart, och från den stunden vill du bara slå till honom. Visst har han sina mörka hemligheter, men det här är å andra sidan Baldur’s Gate III. Allesammans och deras katter har skelett i garderoben.

Olyckligtvis – och jag menar verkligen detta, olyckligtvis – är Gale, trots att han är ett motbjudande kräk, en ganska pålitlig wizard. Han må sakna mångsidigheten hos Shadowheart, men väger upp detta med sina offensiva krafter och en och annan formel som kan trassla till det för fienderna.


Astarion

  • Plats: Gömmer sig för ett monster i närheten efter första striden med Shadowheart på plats.
  • Klass: Rogue

Astarions intro är det hittills mest underhållande. Du kommer inte ha några problem med den skrämmande best han gömmer sig för när du hittar honom, och när du väl konfronterat den kan du få Astarion med i ditt följe.

Astarion vet hur man för sig, och kan det här med smicker. Han råkar också vara en vampyr, men dessvärre en sådan som inte fått chansen att leva livet (eller icke-livet?). Han har verkat ganska skyddat för en blodsugare och en rogue. Klassen gör honom ovärderlig när det kommer till att skaffa er fördelar och få in upprepade smygattacker. Det vill säga, om du vet hur man nyttjar överraskningar och positioner.

Detta gör honom också flink när det kommer till ficktjuveri och att att dyrka upp lås, liksom att charma sig ur de mest knepiga konversationerna. För säkerhets skull bör du ha ögon i nacken (eller halsen) om du låter honom följa med dig.


Lae’zel

  • Plats: I en upphängd bur efter att du träffat Gale.
  • Klass: Fighter

Även om Shadowheart är den första som kan slå följe med dig, så möter du eldiga Lae’zel redan i inledningen. Där hjälper hon dig att överleva en ganska besvärlig händelsekedja. Hon kan dock inte bli en del av din grupp förrän du befriar henne ur en bur som ett par teiflings satt henne i.

Som Fighter är Lae’zel bra på en – och i princip bara en – sak: slå hårt. Hon får gott om förmågor när du levlar upp, men smultronstället i livet är att smälla till typ allt och alla. Hennes Mage Hand-förmåga är också ganska bra att ha, då hon är en githyanki. Den kan du dra nytta av i striderna för att knuffa runt fienderna.

Lae’zel tar inget skit, och tror också att alla andra är skitstövlar. Håller du inte konstant med henne så kommer du att göra henne arg. Å andra sidan: ställer du dig på hennes sida går du antagligen emot alla andra.


Wyll

  • Plats: I ett läger tränandes en ung tiefling.
  • Klass: Warlock

Wyll håller till i ett läger som drabbats av en smärre trollfabrik. Han tränar en ung tiefling och har titeln som “Blade of the Frontier”. Tungt. Gamle Will har mer än ett yngel i huvudet som bekymrar honom. Han råkar även vara en mäktig warlock, så han har ett gäng ganska demoniska vänner.

Trots detta är han en mycket vänlig och (vad det verkar) ärlig snubbe. Som frontens främsta blad är han skicklig med sitt svärd, men också flink med en rad kraftfulla besvärjelser. Detta gör honom dödlig på avstånd, och beroende på hur du levlar honom kan han vara den i gruppen som åsamkar störst skada.

Av naturen vill Wyll vara en hedersknyffel, och går du emot detta lär han bli mycket besviken. Ha det i åtanke om du vill vara hans vän.

Läs även: De bästa Baldur’s Gate III-karaktärerna du kan skapa

Jason Coles

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts