Rykte: Mass Effect-remastern dröjer för att första spelet inte är tillräckligt bra

Rykte: Mass Effect-remastern dröjer för att första spelet inte är tillräckligt bra

Mass Effect: Legendary Edition har inte officiellt utannonserats av EA men som det tisslats och tasslats om i flera månader nu. Enligt ett rykte som sägs komma från folk som arbetar med spelet har det dock stött på ett problem: Mass Effect.

Enligt en rapport från VentureBeat är den främsta orsaken att remastern – som ska inkludera samtliga spel i Mass Effect-trilogin (Vadå “Andromeda“?) – dröjer är att det första spelet i serien inte håller samma kvalitet som de övriga två.

– Det skulle göra ett dåligt första intryck för nya spelare och det kan även göra fans besvikna så att de inte fortsätter att spela och missar de imponerande uppgraderingarna för Mass Effect 2 och 3.

VentureBeat hävdar också att Legendary Edition även komer innehålla all dlc från samtliga spel, men kommer att skippa multiplayer-delen från Mass Effect 3.

När (eller om) Mass Effect: Legendary Edition släpps har vi alltså ingen aning om i nuläget, men räkna med att det alltså dröjer till åtminstone 2021.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts