Origin byter namn till EA Desktop App

Origin byter namn till EA Desktop App

Minns du när Blizzard försökte byta namn på onlinetjänsten och -butiken Battle.net till Blizzzard App under 2016? Det gick så där, och det gamla namnet återväntade mindre än ett år senare, och har varit i fortsatt användning sedan dess. Blizzard lärde sig sin läxa, men uppenbarligen tog EA inte notis.

Via Gamesindustry har vi nämligen fått reda på att Electronic Arts planerar byta namn på den egna onlinetjänsten och -butiken Origin till EA Desktop App, samtidigt som man kommer ge pc-plattformen en visuell uppfräschning, “bättre uppdateringsupplevelse” och finputsad inloggningsprocess .

Namnbytet ligger väl i linje med Electronic Arts belut att döpa om prenumerationstjänsten Origin Access till EA Play (du har väl inte missat att EA Play kommer bli en del av Xbox Game Pass for PC i höst?). EA-chefen Mike Blank tillägger att man vill “föra samman spelare kring spelen de vill spela, på plattformarna de vill spela på”, så då lär ju en gemensam terminologi på pc och konsoler underlätta en hel del.

Ett debutdatum för det nya namnet och den uppdaterade klienten har ännu inte annonserats.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts