Nvidia har presenterat nya grafikkortsserien Geforce RTX 30

Nvidia har presenterat nya grafikkortsserien Geforce RTX 30

Under gårdagen höll Nvidia i en livestream (som du kan kolla in här nedan), under vilken man annonserade den helt nya grafikkortsserien Geforce RTX 30, uppföljaren till 20-serien som presenterades för drygt två år sedan. Återigen utlovas vi ett rejält prestandahopp, och gott om valuta för pengarna!

I korthet rör det sig om tre nya kort, Budgetalternativet Geforce RTX 3070 lockar undertecknad rejält, då det ska vara mer kraftfullt än nuvarande lyxkortet Geforce RTX 2080 Ti, samtidigt som det ska bli betydligt billigare (500 dollar istället för 1400 dollar). I mellanskiktet hittar vi Geforce RTX 3080 (700 dollar) följt av värstingkortet Geforce RTX 3090 (1500 dollar). 3070 släpps i oktober, medan 3080 och 3090 görs tillgängliga nu i september.

Du kan djupdyka bland detaljerna på Nvidias hemsida, där vi även utlovas nya Nvidia Broadcast App, ett program som bland annat låter dig byta ut eller ta bort streamingbakgrunden, utan att behöva hålla på med green screens.

Här är en trailer för Geforce RTX 3080, tillsammans med gårdagens arkiverade livsetream.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts