Call of Duty League flyttar till pc, men mus och tangentbord tillåts inte

Call of Duty League flyttar till pc, men mus och tangentbord tillåts inte

I januari blev det klart att Blizzard-ligornas esport-sändningar flyttas från Twitch till Youtube, däribland nygrundade Call of Duty League, vars första säsong spelades på Playstation 4. Nu har man dock berättat att Call of Duty League flyttar till pc inför nästa säsong, om än med märkliga restriktioner.

Esportare som deltar i Call of Duty League under 2021 kommer nämligen inte få spela med mus och tangentbord, utan måste istället använda handkontroller som “godkänns av ligan”.

Märkligt värre, men det kan för all del röra sig om en övergångsperiod då Blizzard enbart nämner kontrollrestriktionerna i relation till “den kommande säsongen”, så kanske är detta bara ett sätt att låta den konsoldominerade Call of Duty-scenen anpassa sig till de nya möjligheterna i sakta mak? Vi kan ju hoppas.

Du kan läsa mer om Call of Duty League på den officiella hemsidan, där vi också får reda på att amatörligan Call of Duty Challengers kommer gå crossplay under 2021, även om handkontrollskravet även där är ett faktum.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts