Bomben! Microsoft har köpt upp Bethesda

Bomben! Microsoft har köpt upp Bethesda

Det har tisslats och tasslats om att Xbox-giganterna Microsoft har varit sugna på att köpa en av de stora spelutgivarna i en smärre evighet. Nu är det dock färdigviskat; Microsoft har nämligen tagit till den egna hemsidan för att berätta att man har köpt upp Zenimax Media, ägare av Bethesda!

Detta betyder att Bethesdas dignande katalog – däribland varumärken som The Elder Scrolls, Fallout, Doom, Wolfenstein, Dishonored, Starfield, Prey och The Evil Within – numera tillhör Microsoft. Allt sammantaget rör det sig om (via Kotaku) en affär värd 7,5 miljarder dollar (drygt 66 miljarder svenska kronor) innefattande 2300 anställda hos Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, Id Software, Zenimax Online Studios, Arkane, Machinegames, Tango Gameworks, Alpha Dog och Roundhouse Studios.

Bethesda-katalogen kommer därför, med största sannolikhet, bli Xbox- och pc-exklusiv i framtiden (sorry, Playstation-fans!), och Microsoft-chefen Phil Spencer slår redan nu fast att man planerar addera Bethesdas “ikoniska franchiser” till prenumerationstjänsten Xbox Games Pass, både på konsol och pc. Du kan även läsa Bethesdas egna annonsering här, tillsammans med några väl valda ord av Bethesda-chefen Todd Howard.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts