Suicide Squad äger rum i Arkham-universumet, Gotham Knights gör det inte

Suicide Squad äger rum i Arkham-universumet, Gotham Knights gör det inte

Under helgens DC Fandome-event presenterades både Gotham Knights, ett nytt Batman-spel utan Batman av Batman: Arkham Origins-utvecklarna WB Games Montréal, och Suicide Squad: Kill the Justice League, det nya projektet av Batman: Arkham Asylum-skaparna Rocksteady Studios.

Studiornas förhållande har länge varit ansträngt då Rocksteady aldrig har räknat Arkham Origins som ett “riktigt” Arkham-spel (Arkham Origins släpptes 2013, för att fylla gapet mellan Rocksteadys Arkham City och Arkham Knight), till den grad att 2018 års samlingspaket Batman: Arkham Collection inte ens innehöll Arkham Origins.

Relationen har inte blivit bättre med åren, då vi nu har fått veta att Gotham Knights och Suicide Squad: Kill the Justice League inte äger rum i samma universum. Och det är Suicide Squad som tar Arkham-berättelsen vidare.

– Detta är en fortsättning av Arkham-universumet, så många trådar och berättelser kommer bära frukt i detta spel, sade Sefton Hill, en av Rocksteady Studios-grundarna, under en intervju med VG 24/7.

Gotham Knights är en ny berättelse som utspelas i DC:s Batman-univesum, och det har ingen koppling med Arkham-serien, tillade WB Games Montréal under en intervju med Comicbook.

En rejält konstig situation som man tycker borde ha kunnat undvikas, speciellt eftersom spelen kommer släppas relativt tätt in på varandra, under 2021 (Gotham Knights) och 2022 (Suicide Squad: Kill the Justice League).

Här är de första trailrarna för Gotham Knights och Suicide Squad: Kill the Justice League.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts