EA:s prenumerationstjänst kommer till Steam den 31 augusti

EA:s prenumerationstjänst kommer till Steam den 31 augusti

Tidigare den här månaden blev det klart att Electronic Arts prenumerationstjänst EA Play (som den numera heter, sedan några dagar tillbaka) kommer till Steam. Och nu har premiären spikats till måndagen den 31 augusti, men de glädjande nyheterna levereras med en rejäl brasklapp.

Endast basversionen av EA Play kommer till Steam (enligt PC Games N), vilket betyder att den dyrare och mer heltäckande versionen EA Play Pro förblir exklusiv för Electronic Arts egna onlinebutik Origin. EA Play ger tillgång till ett bibliotek av äldre titlar, reor och möjligheten att provspela nya EA-spel upp till tio dagar innan den egentliga lanseringen, i upp till 10 timmar. EA Play Pro, å andra sidan, tar bort den här 10-timmars-gränsen, och låter dig behålla de splitternya EA-spelen så länge din prenumeration är i kraft. Du kan kolla in  skillnaderna på Origin.

Med andra ord: om du vill ha tillgång till EA Play Pro och spela nya EA-spel utan begränsningar måste du fortfarande använda Origin, vilket får Steam-satsningen att kännas som ett rent smakprov, där EA:s egentliga mål är att locka fler spelare till Origin, i alla fall tills vidare. Vi får se hur saker och ting utvecklas.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts