Destiny 2-guide – vi lotsar er genom seriens story

Destiny 2-guide – vi lotsar er genom seriens story

Denna artikel är ett samarbete mellan Svenska PC Gamer och Bungie, i syfte att guida spelare in i den senaste säsongen. Tack vare samarbeten och sponsorer kan vi fortsätta att leverera material av hög kvalitet utan kostnad till alla läsare.

Detta har hänt: en snabbkurs i Destinys djupa lore och story, för dig som vill hoppa in i nya säsongen och ändå hänga med i svängarna.

Destiny 2 är som bekant gratis att spela för alla sedan en tid tillbaka. Men många har kanske inte spelat varken originalet eller uppföljaren tidigare, eller så var det bara ett tag sedan man spelade senast. Då kan det vara lätt att glömma bort exakt vad intrigen (eller intrigerna, snarare) går ut på, och alla vändningar, händelser, karaktärer och fraktioner som figurerar i den rika lore som Destinys universum är uppbyggd kring.

Därför har vi snott ihop en behändig liten guide där vi sammanfattar vad som har hänt i Destinys värld fram till nuvarande säsong, Season of Arrivals, som fungerar som en mysig aptitretare på vad som komma skall i expansionen Beyond Light, som släpps i november.

Vi börjar med en snabb sammanfattning av originalspelet, innan vi grottar ner oss i Destiny 2. Om du bara vill friska upp minnet med vad som hänt alldeles nyligen i spelet så går det fint att hoppa fram till underrubriken ”Månens mörka sida”.

En ödesmättad början

Det är tur för Strindberg att han inte lever i den framtid som skildras i Destiny, för om han tyckte att det var synd om människan på hans tid så blir det inte direkt bättre i den krigsdrabbade framtid (ungefär 700 år framåt i tiden) som Bungie målar upp.

Eller ja, det börjar ju bra. En guldålder av högteknologi och fred råder efter att en enorm sfär kallad The Traveller anländer till vårt solsystem. Den mystiska resenären gör bland annat fler planeter i solsystemet beboeliga. Fantastiskt, tänker mänskligheten, och börjar kolonisera så mycket de orkar. Allt är toppen och prima, men så dyker det mystiska Darkness upp, och allt går käpprätt åt pipan i den undergång som kallas för The Collapse. The Traveller offrar sig själv för att skydda det lilla som finns kvar av mänskligheten, men kriget fortsätter.

Spelaren ikläder sig rollen som en så kallad Guardian som ska skydda mänsklighetens sista utpost på jorden – kort och gott döpt till The Last City. För att stoppa hotet från Darkness använder Guardians en kraft som kallas för Light (ljus jagar bort mörker, ni vet), som också är The Travellers livskraft. Light är kraftfullt nog att överbrygga döden, och gör alla Guardians i princip odödliga. För att kunna använda den här kraften behöver varje Guardian också hjälp av en Ghost, en svävande liten robotkompanjon som följer dig genom hela serien, och som är ett av Destinys mest ikoniska inslag.

I slutändan lyckas spelaren besegra mörkrets hjärta i en alternativ dimension som kallas The Black Garden. Naturligtvis är det inte slut på konflikterna där, då storyn expanderas i både originalets expansioner och i Destiny 2, men där har ni är en kort sammanfattning av vad som hände i första spelet. På nästa sida kan du läsa om berättelsen i uppföljaren.

I korthet

Utvecklare

Bungie

Utgivare

Bungie

Webb

bungie.net

Zavala och Eris är två av seriens viktigaste karaktärer.

Håll dina vänner nära

Utan bundsförvanter kommer du inte långt i Destinys universum. Här är några av dina viktigaste allierade.

Ghost

De små, intelligenta robotarna som följer efter Guardians och hjälper dem på olika sätt.

Zavala

Högste ledaren över Last Citys försvar, och titan-klassens Vanguard (en sorts officer som basar över Guardians). En ofta återkommande gestalt genom hela Destiny 2 som ger dig nya uppgifter genom spelets gång.

Cayde-6

Hunter-klassens Vanguard, som står i centrum i Forsaken-kampanjen, tyvärr på ett tragiskt sätt

Ikora Rey

Warlock-klassens Vanguard och en viktig och återkommande bundsförvant till spelaren genom spelets gång.

Eris Morn

En viktig karaktär i Shadowkeep-kampanjen, och därmed även en brygga in i händelserna i Season of Arrivals.

Pages: 1 2

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts