Destiny 2 – guide till nyheter och aktiviteter i Season of Arrivals

Destiny 2 – guide till nyheter och aktiviteter i Season of Arrivals

Denna artikel är ett samarbete mellan Svenska PC Gamer och Bungie, i syfte att guida spelare in i den senaste säsongen. Tack vare samarbeten och sponsorer kan vi fortsätta att leverera material av hög kvalitet till alla läsare utan kostnad.

Funderar du på att hoppa in i Destiny 2 igen? Läs vår guide till den nya säsongen, och vad den erbjuder.

Destiny 2 uppdateras, som du säkert vet, kontinuerligt med nya aktiviteter och tillägg. Den senaste säsongen Season of Arrivals är inget undantag. Den fungerar dessutom som en slags prolog för den kommande expansionen Beyond Light, som släpps i november. Om du vill vara redo för den är det dags att hoppa in och rota runt i spelet nu, för att vara med på noterna när det smäller.

Storyn i Destiny-universumet kretsar kring ankomsten av stora, mystiska pyramider som positionerar sig över hela solsystemet. Under säsongens gång kommer vi att få veta mer om dem, och deras syfte. Vill du läsa ikapp dig om vad som har hänt hittills i serien så rekommenderar vi vår Destiny-storyguide.

Så, vad exakt kan vi ta oss för i Season of Arrivals? En hel del. Här är några av anledningarna till varför du bör hoppa in och ta del av den senaste Destiny 2-säsongen.

Nya storyuppdrag

Så fort du startar Destiny 2 under den nya säsongen, kastas du in i ett storyuppdrag som presenterar premissen. Ett antal massiva pyramider anländer till solsystemet och placerar ut sig över de olika planeterna. Det hela är ytterst olycksbådande, så klart. Därefter får du utföra olika uppdrag för att försöka undersöka fenomenet och hitta en möjlig lösning.

Det övergripande storyuppdraget i Season of Arrival heter ”In the Face of Darkness”. Det första du behöver göra är att åka till Io och hjälpa Eris, och sedan ta säsongens nya artefakt – Seed of Silver Wings – till den ärrade handelsmannen The Drifter i huvudbasen. Efter det får du fler uppgifter som presenterar dig för några av de nya koncepten, inte minst umbral engrams, som står näst på dagordningen.

Även uppdraget ”Interference” är en del av säsongens nya storyinnehåll. Det är ett veckoligt uppdrag där du hjälper Eris att skydda The Cradle från en grupp besvärliga fiender. Detta inbegriper en strid mot Savathun’s Shrieker, och en hoppsekvens där du kan bli blåst käpprätt åt pipsvängen om du inte är försiktig. Belöningen är dock ett pinnacle-gear, så det är värt mödan att hjälpa Eris – som visar sin tacksamhet genom att även berätta vad hon vet om situationen.

I korthet

Utvecklare

Bungie

Utgivare

Bungie

Webb

bungie.net

Umbral engrams är en av de bättre nyheterna.

Umbral engrams – få det loot du vill ha

Många är de spelare som önskat att de kunde fokusera sina engrams (de små tingestarna man öppnar för att hitta all läcker loot it) för att ha större chans att få något de verkligen behöver. I Seasons of Arrivals introduceras den möjligheten.

Under spelets gång kommer du att hitta umbral engrams. Dessa kan du använda hos The Drifter i tornet. Han har nämligen en så kallad prismatic recaster, och med den kan du ange olika fokus, eller inriktningar, för dina umbral engrams. Först kommer du bara åt den grundläggande raden av fokusområden, men i takt med att du levlar din säsongsrank så kan du få två rader till. Alla ger dig chansen att få olika specifika vapen och rustningar, och det gör det hela enklare att undvika att få dubbletter eller vapen du inte vill ha. Du kan också låsa upp ytterligare bonusar i prismatic recaster-apparaten, genom så kallade Gifts of Light and Dark. Dessa kan till exempel öka chansen för dig att hitta umbral engrams. Helt klart ett välkommet tillskott, särskilt när du når de högre nivåerna och kan få de smaskigare vapnen.

Contact public events

Contact är säsongens nya public event (uppdrag som dyker upp med jämna mellanrum på i olika planeternas patrullzoner). Season of Arrivals har ett visst fokus på gambit-spelläget, med flera uppdrag där du ska klara olika utmaningar i gambit-matcher. Kanske är det därför som Contact lånar formen från gambit-läget och låter spelaren besegra fiender för att samla pyramidformade så kallade motes. Dessa ska sedan placeras i en maskin, en så kallad ”bank”, för att låsa upp nästa våg av fiender.

Efter fyra fiendehorder så äntrar en Taken-boss in scenen och försöker göra livet surt för er (“er” då ni bör vara flera när ni ger er på detta). Ett avklarat event kan ge bland annat umbral engrams i belöning. Första gången du gör ett Contact-event är genom de nya storyuppdragen, med tillhörande mellansekvenser som välbehövligt sätter dem i ett sammanhang.

Den som är mer ambitiös kan försöka ge sig på att förvandla Contact-uppdragen till heroiska varianter. Om du ser en mörkerstråle från banken så kan du följa den. Du kommer då hitta en ljuscirkel på kartan, med ett gäng fiender och en miniboss. Dräper du minibossen så kommer du att kunna plocka upp en så kallad bloom, som du sedan ska placera i banken på samma vis som man gör med motes. Du behöver göra detta för varje ny våg av fiender – alltså fyra gånger. Om ni lyckas med detta får ni möta en heroisk boss på slutet, som så klart kräver en heroisk insats för att sänka.

Nya exotics och andra vapen att sprida kaos med

Vad vore livet utan exotiska vapen att dräpa störiga rymdvarelser med? Det tråkiga alternativet behöver man inte tänka på. Destiny 2 har nämligen gott om exotiska vapen som är som gjorda för just det syftet. Att dräpa störiga rymdvarelser, alltså.

Det finns tre nya exotics för den här säsongen:

Witherhoard

Den här granatkastaren får du tillgång till om du har säsongspass. Det är en väldigt användbar doning som skapar en yta på marken som de flesta fiender dör av snabbt. Nackdelen är att du måste ladda om efter varje skott, men det är ändock ett riktigt användbart tillskott som också används flitigt av spelare.

Ruinous Effigy

För att få tag på det här exotiska trace-geväret så behöver du utföra en relativt lång uppdragskedja. Den är definitivt görbar, och vapnet är utan tvekan värt det. Om inget annat har det en riktigt skön design, utöver dess mördande effektiva laser då.

Uppdraget heter ”Missive”, och innebär bland annat att du måste genomföra det veckoliga uppdraget ”Means to and End”, kötta 25 Savathun’s Marionettes (bästa stället att göra det är på Titan, förresten) och samla 25 calcified light som ligger utspridda på flera planeter. Men vad gör vi inte för att få lägga våra väktarvantar på exotiska vapen?

Traveler’s Chosen

Det här är en exotisk version av en äldre pistol. För att få tag i den måste du, som alltid med exotiska vapen, utföra en längre serie uppgifter. Först har vi ”Exodus”-uppdraget som Zavala delade ut i början av juli. I stora drag går det ut på att förbereda flera planeter för evakuering efter pyramidernas ankomst. Efter det ska du prata med Zavala igen, och då får du uppdraget ”Evacuation”, vilket är precis vad det låter som. Nu när förberedelserna är gjorda är det dags att sätta planen i verket. Du drar ditt strå till stacken genom att bland annat köra några olika strikes och äventyr på flera olika planeter.

När allt är färdigt så får du Traveler’s Chosen av Zavala. Klart och betalt!

Det finns också andra nya, icke-exotiska godsaker också, förstås. Inte minst repriserade Ikelos-vapen som du kan få genom umbral engrams, eller genom att spela igenom ovan nämna ”Exodus”-uppdrag.

Prophecy – ny benhård dungeon

Det här är mest för spelare med riktigt bra utrustning. Du rekommenderas att ligga på en power level runt 1040, gärna mer då det blir svårare ju djupare in du kommer.

Prophecy utspelar sig i Realm of the IX, och det är ganska flippad miljö på flera sätt. Om du har kraften på din sida bör du verkligen ge den ett försök. Annars får du helt enkelt beta av det andra som Season of Arrivals har att erbjuda tills du har tillräckligt hög power level.

Hur som helst, för att ge dig en god start på grottan så kan vi berätta hur man klarar första biten. Striden börjar i ett rum där det finns en stor dörr, och två piedestaler: en mörk, och en ljus. Målet är att plocka upp fem motes och springa till motsvarande piedestal beroende på om de du samlat är mörka eller ljusa. Vilken sort fienderna släpper beror på om du står i ett ljust eller mörkt parti av miljön när du dödar dem. Det är grunden, resten är upp till dig i en serie allt tuffare strider.

Prophecy är en ordentlig utmaning.

Triumfer och artefakter

Okej, egentligen är det bara en artefakt, men det slutar inte på “-er” och rimmar illa med triumfer så ni får leva med det. Hur som helst så finns det nu nya triumfer (i princip som achievements) att beta av som ger dig belöningar, och hög skrytfaktor.

För att lättare nå dina triumfatoriska mål är det så klart en god idé att öka sin säsongsrank och framför allt bättra på sin säsongsartefakt. I Season of Arrivals heter artefakten som bekant Seed of Silver Wings, och som tidigare kan du genom den aktivera diverse moddar för din utrustning. Du låser upp flera rader av moddar i takt med att du spelar spelet, men redan från början finns flera användbara godsaker.

I den första raddan moddar finner vi saker som förmågan att få automatvapen att göra mer skada mot barriärer, och ett par moddar för pistoler. I den andra raden finns till exempel förmågan att ladda om pulse rifles snabbare, och ökad ammunitionsreserv för svärd.

Den tredje raden moddar fokuserar på förmågor som ger dig mer glimmer (spelets grundvaluta), medan den fjärde raden handlar mycket om saker som ar bra mot champion-fiender. Den femte och sista raden är diverse användbara supportmoddar som till exempel kan få fiender som dödas med gevär att generera hälsosfärer, eller få void-granater att försvara fiender.

Det finns mer att upptäcka i Season of Arrivals, men det här är några av de största anledningarna att hoppa in och ge sig i kast med det nya innehållet. Mer väntar som sagt dessutom runt hörnet. Igår släpptes också ett nytt event kallat ”Solstice of Heroes”, gratis för alla spelare och som ger oss chansen att skaffa en ny, skimrande rustning. Säsongen fortsätter som sagt ända tills expansionen Beyond Light släpps i november.

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts