Nu vill Kong: Skull Island-regissören göra en Metal Gear-serie också

Nu vill Kong: Skull Island-regissören göra en Metal Gear-serie också

Jordan Vogt-Roberts är mest känd för två saker. Dels för att han regisserade den underskattade Kong: Skull Island och dels för att han i flera år nu har försökt utveckla en filmversion av Metal Gear Solid.

Trots att det senare projektet ännu inte har burit frukt har Vogt-Roberts inte gett upp. Tvärtom har han nu ytterligare ett Metal Gear-projekt under utveckling: en animerad serie. Och han vill dessutom ha tillbaka röstskådespelarna från spelet.

I Gary Whittas Animal Crossing-baserade talkshow Animal Talking pratade Vogt-Roberts om sin vision för bägge projekten. Tanken är att serien och filmen ska produceras hand i hand som komplement till varandra och att samtliga skådisar ska reprisera sina roller, inklusive Solid Snakes klassiska röst David Hayter.

På tal om filmen så har regissören heller inte gett upp hoppet:

– Det här är min bebis. Jag har jobbat med den i sex år, och försökt se till att den är sann den matchar Kojima-sans punkiga vision och kommer fortsätta att slåss för det varenda dag.

Han berättar också att Hideo Kojima själv gav honom ett enkelt råd: att förråda sin publik. Låter som Kojima, utan tvekan.

Huruvida endera projekt någonsin får se dagens ljus återstår att se, men som redaktionens stora Metal Gear-vurmare tycker jag att en animerad serie låter mer passande för att förmedla spelens unika stil än en påkostad Hollywood någonsin skulle kunna.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts