Mixer stängs ner, ingår partnerskap med Facebook Gaming

Mixer stängs ner, ingår partnerskap med Facebook Gaming

I augusti 2019 lämnade världens mest populära Fortnite-streamare Ninja Twitch, till förmån för Microsofts nya streamingsatsning Mixer. Under hösten följdes han av den nästan lika populära Shroud, vilket vittnade om att Mixer var här för att stanna, kosta vad det kosta vill. Fram tills nu.

Via den officiella bloggen har vi nämligen fått reda på att Mixer kommer stängas ner, och att Mixer-besökare från och med den 23 juli kommer vidaredirigeras till Facebook Gaming, som en del av ett nytt samarbete.

Alla Mixer-partners kommer automatiskt få partnerstatus hos Facebook Gaming, och plattformen kommer hedra och matcha alla existerande partner-avtal “så väl som möjligt”. Även alla streamare som deltar i Mixers öppna monetäriserings-program kommer kunna hoppa över till motsvarigheten Facebook Gaming Level Up.

Enligt The Verge är det “fritt fram för Ninja, Shroud och andra toppstreamare att återansluta till Twitch eller streama via Facebook Gaming”, och både Ninja och Shroud kommer noga överväga framtiden.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts