Kolla även in – Temtem, Hokko Life och mycket mer!

Kolla även in – Temtem, Hokko Life och mycket mer!

Temtem

Om du inte tillbringat de senaste månaderna under en sten – något Folkhälsomyndigheten i och för sig förodrar – har Temtem knappast gått dig förbi. Cremas potentiella Pokémon-dödare har redan blivit ett early access-monster och är så nära Pokémon på pc du kan komma utan att snubbla över copyright-gränsen. Äventyret handlar om att hatta runt på en rad svävande öar för att slåss mot, vinna över och samla alla Pok … förlåt, Temtems menar vi givetvis. Målet är att bli den bästa tämjaren (istället för tränaren) av dem alla, och på din väg mot ära och berömmelse ska du utmana och besegra åtta dojomästare (istället för gymledare). Jo, väldigt mycket är pokébekant men visst finns det skillnader. Temtem är till exempel ett mmo där spelare från världen över äventyrar sida vid sida med dig, och du kan till och med köpa ett hus och möblera och dekorera så att kinderna blossar. Releasen är en bit bort men Temtem frodas alltså redan nu i early access-form på ett Steam nära dig.

Läs också: Kolla även in – februari 2020

Release

Q2–Q3 2021 (i early access nu)

Utvecklare

Crema

Utgivare

Humble Bundle

Webb

Officiell sajt


Hokko Life

På tal om att vara farligt nära att kopiera Nintendo: Hokko Life. Det är en skamlös kopia av Animal Crossing där du flyttar till en antropoformisk by med björnar och örnar, och där ditt mål är att leva ditt liv. Klockan följer vår egen och tiden går medan du hugger ved, inreder och tultar omkring.

Release

2020

Utvecklare

Wonderscope

Utgivare

Team 17

Webb

Hokko.life


Say no! More

Att säga nej är en konstform, inte minst om du är en ny praktikant allra längst ner på näringskedjan. I enknappsspelet Say No! More är du i just den här sitsen, och snarare än att välja din strider ska du säga/skrika nej hela freakin’ tiden. Befriande, men kanske inget att pröva i verkliga livet? Eller?

Release

2020

Utvecklare

Studio Fizbin

Utgivare

Thunderful Publishing

Webb

Saynomo.re


Olympic Games The Official Videogame

P.g.a. du vet varför har OS i Tokyo flyttats fram, men sommaren 2020 står hittills fast för spelet om de olympiska spelen. Dessa titlar är sällan särskilt minnesvärda och utbudet av grenar är skralt. Häcklöpning, längdhopp, simning, judo, baseboll och lite annat står i alla fall på programmet.

Release

2020

Utvecklare

Sega

Utgivare

Sega

Webb

Olympicvideogames.com


Chorus: An Adventure Musical

I dagens brokiga spellandskap har snart sagt alla genrer kolliderat, men något vi fortfarande väntar på är en musikal. Chorus: An Adventure Musical ämnar fylla hålrummet med ljuv musik och ett drömteam bakom spakarna. Vad sägs om David Gaider (creative director), pennan bakom Dragon Age: Origins och kultdroiden HK-47 i Knights of the Old Republic. Austin Wintory (Flow, Journey) tonsätter medan Troy Baker, vars röst du hört i 99,9 procent av dina favoritspel agerar voice director. Huvudrollen axlas av Laura Bailey, som du också hört överallt och senast i Gears 5. Här spelar hon musikern Grace som hamnar i stormens öga när bandets nya sångerska dör på farstun till hennes lägenhet. Chorus är en interaktiv historia och samtidigt en musikal. De avgörande ögonblicken är dramatiska musikalnummer där ditt mål är att bygga upp flow genom (sjungande) dialogval som i slutändan kan påverka världen. Måtte det svänga.

Läs också: Kolla även in – oktober 2019

Release

Sent 2021

Utvecklare

Summerfall Studios

Utgivare

Summerfall Studios

Webb

Summerfallstudios.com


Drake Hollow

Flodstrapatsen The Flame in the Flood följs upp av ett nybyggarspel där du smäller upp en bosättning samtidigt som du och co-op-polare skyddar grönsaksfolket från skogsmonster medelst elektrifierade tennisrackets. Om vi inte vetat bättre hade vi undrat vad för slags gräs som växer i Drake’s Hollow.

Release

17 juli

Utvecklare

The Molasses Flood

Utgivare

The Molasses Flood

Webb

Drakehollow.com


Godfall

Det första officiellt tillkännagivna PS5-spelet är också ett pc-spel. Godfall ser visserligen pråligt ut, men om det också döljer sig något utöver det vanliga under de glänsande rustningarna låter vi vara osagt. I nuläget ser det lootstinna spelet ut som en fin slagsmålsfest i goda vänners lag, men behöver mer för att sticka ut.

Release

Julen 2020

Utvecklare

Counterplay Games

Utgivare

Gearbox Publishing

Webb

Godfall.com


Bartlow’s Dread Machine

En twinstick-skjutare som bokstavligt talat går på räls då du (kanske tillsammans med en skjutglad vän eller två) i raka linjer promenerar runt på en spelplan som plastfigurer och skjuter på allt och alla. Bartlow’s Dread Machine släpps redan i sommar och ser båda udda och underfundigt ut.

Release

Sommaren

Utvecklare

Beep Games, Tribetoy

Utgivare

Beep Games

Webb

Dreadmachine.com

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts