Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning släpps i augusti

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning släpps i augusti

Hösten 2018 köpte THQ Nordic rättigheterna till Kingdoms of Amalur: Reckoning, det uppskattade actionrollspelet av 38 Studios, som ursprungligen släpptes 2012. Under 2016 gick även 38 Studios och dess grundare Curt Shilling igenom en mäktig rättshärva som du kan läsa om här och här.

Kort efter affären medgav dock THQ Nordic att en eventuell Kingdoms of Amalur: Reckoning-remaster skulle “kräva Electronic Arts tillåtelse” (eftersom de gav ut spelet när det begav sig). Och nu har man uppenbarligen fått den, eftersom att Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning (jo, remastern heter så!) har dykt upp hos Microsoft Store, tillsammans med löften om ” imponerande grafik och raffinerat gameplay”, samt allt släppt dlc.

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning utvecklas av Kaiko, som tidigare legat bakom Darksiders: Warmastered Edition och Darksiders 2 Deathnitive Edition, så de krystade ordvitsarna fortsätter leva och frodas hos studion.

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning släpp den 18 augusti. Här är en trailer för originalspelet.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts