Fortnite har tagit bort alla polisbilar

Fortnite har tagit bort alla polisbilar

Förra veckan rullades Chapter 2 Season 3 för battle royale-skjutaren Fortnite ut på internet, inklusive en översvämmad värld i Waterworld-stil, och gästspel av DC-hjälten Aquaman. Nu har det visat sig att ytterligare en förändring introducerades i skymundan, som nu har blivit en snackis bland spelarna.

I och med Chapter 2 Season 3 passade nämligen Epic Games också på att ta bort alla polisbilar från Fortnite (via Eurogamer), ett beslut som enligt Wall Street Journal (baserat på en anonym källa) fattades som svar på de fortfarande pågående Black lives matter-protesterna, som kritiserar överdrivet polisvåld mot minoriteter.

Denna förändring har ingen spelmässig inverkan (bilarna är tills vidare inte körbara, och har bara ersatts av andra modeller) men på Reddit haglar åsikterna för fullt, där vissa anser att det var ett bra beslut, medan andra tycker att Fortnite borde hålla sig borta från politik, och att förändringen förstör vissa spelarskapade kartor.

Det är ännu oklart om nyheten är permanent, men oavsett kommer nog ett beslut i frågan dröja ett bra tag.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts