Electronic Arts kommer “storsatsa” på nya Star Wars-spel

Electronic Arts kommer “storsatsa” på nya Star Wars-spel

I november släpptes det utmärkta Star Wars Jedi: Fallen Order (recension), som verkar ha inlett en ny storsatsning på Star Wars av Electronic Arts. Trots att  giganten har suttit på Star Wars-licensen sedan 2013 har man bara släppt ett fåtal spel baserade på varumärket, men nu blir det andra bullar!

– Vi har en fantastisk relation med Disney. Vi har en fantastisk relation med Lucas, sade Electronic Arts-vd:n Andrew Wilson under ett videosamtal (via Gamespot). Vi har ett långtgående förhållande med dem som sträcker sig ända tillbaka till Star Wars The Old Republic, som vi lanserade under 2011.

– Vi har haft framgångar med förstapersonsskjutare, rollspel, actionäventyr, massiva onlinerollspel och mobilspel, och jag tror att vi kommer skörda framgångar med Squadrons också. Vi kommer storsatsa på det här partnerskapet. Disney förblir väldigt, väldigt engagerade i varumärket och dess kanon.

Star Wars: Squadrons, som premiärvisades tidigare den här månaden och inte kommer innehålla några mikrotransaktioner, släpps nu i höst, den 2 oktober. Här är förra veckans gameplay-trailer.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts