Command & Conquer-samlingen släpps på fredag, originalkällkoden har gjorts tillgänglig

Command & Conquer-samlingen släpps på fredag, originalkällkoden har gjorts tillgänglig

I mars avslöjade Electronic Arts, Petroglyph och Lemon Sky Studios att Command & Conquer Remastered Collection, som innehåller både Command & Conquer och Red Alert med tillhörande expansioner, kommer släppas via Steam och Origin den 5 juni. Nu på fredag, det vill säga!

För några veckor sedan lät man också meddela att man kommer göra källkoden för originalversionerna av Command & Conquer och Red Alert fritt tillgänglig för spelare, som nu kan laddas ner via Github.

Inga art assets eller ljudfiler ingår, men koden ska vara kompatibel med de remastrade utgåvorna, vilket kommer hjälpa moddscenen rejält. Användaren cchyper88 på Reddit säger också att “all kod för spelens kärnmekanik finns här”, tillsammans med oanvänd, till synes slumpmässig kod, som kan vara av historiskt intresse.

Här är mars månads avtäckningstrailer för Command & Conquer Remastered Collection.

 

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts