Chocken! Codemasters tar över WRC-licensen

Chocken! Codemasters tar över WRC-licensen

För en månad sedan fick vi reda på att Codemasters snickrar på två nya Dirt-spel; det ena visade sig vara Dirt 5, som annonserades ett fåtal dagar senare och släpps redan i oktober, medan det andra ämnar ta Dirt Rally “till nöjda höjder”. Och nu har vi fått de första indikationerna på hur.

Via Gamesindustry.biz har vi nämligen fått reda på att Codemasters har tecknat ett exklusivt femårsavtal med FIA World Rally Championship, det officiella världsmästerskapet i rally. Avtalet kommer resultera i årliga spel mellan 2023 och 2027 (det första spelet beräknas anlända innan den 31 mars 2024), till konsoler, pc och mobila plattformar. Med andra ord tar det ett tag innan vi kommer få se något spelbart av det här, och Codemasters tillägger att “Dirt Rally-teamet redan jobbar på deras nästa projekt innan WRC-avtalet 2023″.

Fram tills 2023 kommer WRC-rättigheterna förbli kvar hos Nacon och WRC-utvecklarna KT Racing, som i mars annonserade att WRC 9 släpps den 3 september, och kommer följas av WRC 10 och WRC 11 under 2021 och 2022. I mitt tycke är det faktiskt lite synd att duon kommer tvingas ge upp den här serien, då formkurvan har pekat spikrakt uppåt de senaste åren. Å andra sidan har Codemasters rallyspel också klarat sig utan WRC-licensen tills nu, så nog måste ju Nacon och KT Racing kunna upprepa samma bravad?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts