Trackmania blir free-to-play, men kräver prenumeration för vissa funktioner

Trackmania blir free-to-play, men kräver prenumeration för vissa funktioner

I mars presenterades Trackmania, en sorts remake av gamla goda Trackmania Nations, tillsammans med lanseringsdatumet den 5 maj. I april försenades dock spelet till den 1 juli, då vi även fick den allra första gameplay-trailern, och bekräftad, planerad lansering via Uplay och Epic Games Store (inte Steam).

Nu har Nadeo och Ubisoft valt att presentera affärsmodellen för Trackmania. Spelet kommer göras tillgängligt i tre olika utföranden; Starter Access blir free-to-play och kommer erbjuda “en full racingupplevelse med regelbundna säsonger” (inklusive möjligheten att spela både solo och offline, och “upptäcka” baneditorn), medan Standard Access expanderar utbudet med “track of the day”, och full tillgång till reprisfunktionalitet, baneditorn och “map review servers” (vad nu det betyder). Ett år Standard Access kommer kosta 10 dollar.

Slutligen har vi också Club Access, som utöver ovan nämnda funktioner även ger tillgång till allmänna eller privata klubbar, såväl som möjligheten att skapa egna klubbar och aktiviteter, och skräddarsy bilarna med olika skins. Man kommer också ges möjligheten att kvala in till Trackmania Grand League via Open Grand League. Ett år Club Access kostar 30 dollar, medan tre år kostar 60 dollar. Någon regelrätt engångskostnad finns inte.

Det hela känns mer än lovligt luddigt, men förhoppningsvis presenteras det hela på ett begripligt sätt, som bidrar till en mer livskraftig spelarbas under en längre tid. Här är gameplay-trailern för Trackmania från april.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts