Mafia-regissören “förväntar sig inte mycket” av remaken

Mafia-regissören “förväntar sig inte mycket” av remaken

I torsdags tog vi del av de första fantastiskt läckra och läckta skärmdumparna från Mafia: Definitive Edition, en till synes definitiv remake av Illusions Softworks ursprungliga gangstersaga från sommaren 2002. Eller? Daneil Vávra, regissör och författare av originalspelet, är inte imponerad.

– Eftersom alla frågar mig om det dagarna i ända – jag jobbade inte på det, skrev han i en lagom passivt aggressiv tweet. Jag förväntar mig inte mycket av det. Jag vet inte något om det. Ingen har betalat mig för det. Min inblandning är noll. Jag bara skrev och regisserade originalet.

Eftersom Dainel Vávra sedan länge har lämnat Mafia-serien bakom sig (han var det ledande namnet bakom det utmärkta medeltidsrollspelet Kingdom Come: Deliverance, som lanserades i början av 2018) kommer det kanske inte som en överraskning att 2K Games inte har involverat honom överhuvudtaget, även om det känns rejält udda att man inte åtminstone erbjudit honom en konsultroll.

Om detta innebär betydande, berättelsemässiga förändringar eller inte återstår att se. Sannolikt får vi våra första inblickar i svaret inkommande tisdag, då Mafia: Trilogy kommer presenteras officiellt.

Här är Daniel Vávras syrliga tweet om Mafia: Definitive Edition.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts