Half-Life: Alyx har fått moddverktyg och Steam Workshop-stöd

Half-Life: Alyx har fått moddverktyg och Steam Workshop-stöd

Half-Life: Alyx (recension) släpptes i slutet av mars, och lyckades på egen hand sälja nästan 1 miljon nya VR-headset under april månad. Fina siffror när det kommer till VR, men det känns ändå som att spelet inte riktigt har gjort det avtryck som utvecklarna Valve hoppades på. Kanske ändras det nu?

I fredags släppte man nämligen äntligen officiella moddverktyg för Half-Life: Alyx, och gav samtidigt titeln officiellt Steam Workshop-stöd. Du kan således kolla in det nuvarande moddutbudet här, inklusive ett fullt fungerande piano, en Portal 2-tolkning, en ljussabel-modd och givetvis även den klassiska Doom-kartan E1M1 i VR-form.

Chanserna är således stora att vi kommer få en välfungerande icke-VR-version av Half-Life: Alyx inom kort (förslagsvis baserat på det hemliga icke-VR-läget som spelet lanserades med), och vem vet vad annat internet kan hitta på? Counter-Strike och Garry’s Mod var trots allt just Half-Life-moddar till en början, så med tid och vilja torde Half-Life: Alyx kunna ge oss liknande stjärnskott inom något år. Vi på PC Gamer håller tummarna!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts