Dota 2-världsmästerskapet The International 2020 skjuts upp

Dota 2-världsmästerskapet The International 2020 skjuts upp

I slutet av fjolåret spikades de tänkta datumen för Dota 2-världsmästerskapet The International 2020 till mellan den 18 och den 23 augusti. Turneringen planerades äga rum i Globen, vilket nu gör det extra ledsamt att den har skjutits upp, och förmodligen inte blir av innan någon gång under 2021.

Anledningen bakom uppskjutningen är den gamla vanliga, coronapandemin och världens fortsatt kaosartade situation, och på den officiella bloggen förklarar Dota 2-utvecklarna Valve att man helt enkelt inte tror att man kommer kunna meddela säkra datum inom den närmaste tiden, vilket gör tilldragelsen ohållbar med tanke på de enorma förberedelser som krävs av samtliga inblandade, från arrangörer till deltagare till åskådare.

Nästa battle pass kommer fortfarande användas för att finansiera prispotten för den tionde upplagan av The International (närmare bestämt 25 procent av de totala intäkterna), och det kommer rullas ut “snart”.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts