Deep Rock Galactic – Recension

Deep Rock Galactic – Recension

Deep Rock Galactic blandar friskt från flera genrer och skapar ett festligt multiplayermästerverk.

Våra hugg, hugg, hugg, hugg hörs i gruvan dagen lång. Ja, och så hörs ljuden från de jättespindlar och andra otyg som försöka stoppa oss från att tjäna en hacka med våra hackor. Vi hugg, hugg, hugger fram guld och ädelstenar, vi skjuter grottmonster i nyllet, och vi berget plockar rent. Hej hå!

Ett intergalaktiskt gruvföretag. Fyra dvärgar. En planet med till synes oändliga resurser som bara väntar på att grävas fram. Allt som står emellan dig och dyrgriparna är ett snårigt grottsystem och några miljoner jätteinsekter. På fasaden verkar kanske Deep Rock Galactics premiss rätt osexig, men man behöver inte gräva långt under ytan för att inse att det här är en riktig guldklimt.

Tillsammans med upp till tre kollegor ger du dig ner i en slumpgenererad grotta och utför olika uppdrag som blandar gruvarbete med shooter-element. Det gäller att utforska noga, hacka ut alla mineraler ni hittar, och döda allt som försöker stoppa er.

Fyra dvärgsorter finns att välja mellan, alla med egna vapen och verktyg som har olika användningsområden. Min personliga favorit är Drillern med sin eldkastare, samt hans kraftfulla handborrar som låter mig gräva mig genom bergväggen som en kniv genom smör.

Läs också: Huntdown – Recension

I korthet:

Vad är det?

Gruvdriftsmultiplayer där upp till fyra spelare samlar värdesaker och skjuter grottmonster.

Utvecklare

Ghost Ship Games

Utgivare

Coffee Stain Publishing

Webb

https://www.deeprockgalactic.com/

Cirkapris

300kr

Pegi

Testat på

Intel Core i7-3770K, Sapphire Radeon RX 580 8GB, 16 GB RAM

Kolla även in

Sea of Thieves

Bild från Deep Rock Galactic.

Grott och blandat

Även uppdragen erbjuder en hel del variation. Trots att de alltid går ut på att samla ett visst antal resurser och återvända till ytan har varje uppdragstyp sin egen rytm. Ta till exempel Salvage där du först ska hitta och laga två robotar, sedan hitta borren som tar dig tillbaka till ytan. Därefter följer ett intensivt crescendo då du håller tillbaka flera horder medan borren lagas. Vissa uppdrag kräver mer utforskande, som när du letar efter ägg gömda i väggarna, medan andra är mer action-fokuserade, som till exempel att döda flera bossmonster.

Något som imponerar är hur välbalanserat spelet är. Oavsett hur många spelare lag innehåller eller vilka dvärgar ni väljer så hämmas inte upplevelsen. Större grupp innebär mer utmanande fienderna, men i princip vilken kombination som helst är gångbar. Visst är det oftast bäst med ett balanserat lag, men det är absolut inte nödvändigt. Varje dvärg erbjuder en unik spelstil, men de är alla lika belönande att spela med.

Allt detta gör att Deep Rock Galactic så gott som aldrig blir långrandigt. Man kan växla uppdrag och dvärg för att matcha ens humör, om man så vill fokusera på action eller utforskande. Detta hjälps av att spelet främjar samarbete på ett organiskt sätt. Hela laget delar på looten och XP, och bäst resultat får man alltid om man arbetar i synk.

Deep Rock Galactic är lika lätt att behärska som det är belönande att bemästra. Få multiplayerspel ger mig samma kliande vilja att återvända om och om, men jag har helt förälskat mig i de här lurviga dvärgarna och deras gruvliga ämbete. Hej hå!

Läs också: Minecraft Dungeons – På gång

Deep Rock Galactic – Recension Reviewed by on .
4.5

UTSLAG

90%
90%
En belönande och ständigt underhållande multiplayerfest som är oemotståndlig att fastna för.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts