Svenska Avalanche planerar öppna ny studio, teasar nytt fps

Svenska Avalanche planerar öppna ny studio, teasar nytt fps

Det går bra nu. Eller nej, det gör det ju inte, men coronakrisen till trots planerar ändå svenska Just Cause– och Rage 2-utvecklarna Avalanche Studios expandera inom kort, och vd:n Pim Holfve hoppas grunda en ny studio redan i vår (via Di Digital). Dock kommer den inte placeras i Sverige.

– Vi räknar med att rekrytera drygt 100 personer i år och det är svårt att göra i Sverige eller New York. Vi tittar på andra marknader som passar vår bolagskultur. Vi har några dialoger igång. Det blir någonstans i Europa är allt jag kan säga. Det är stökigt nu med coronakrisen, men jag är ivrig och vill få till det här nu i vår.

Pim Holfve säger också att Avalanche Studios största division, den som utvecklade ovan nämnda Just Cause och Rage 2, håller på med något nytt som man “förhoppningsvis kommer kunna berätta mer om någon gång i år” (inget regelrätt löfte). Även den så kallade System Reaction-avdelningen, som i fjol gav oss Generation Zero (recension), har nya grejer på gång, och arbetstakten planeras hållas hög.

– Vi är löjligt fnittriga och glada över den portfölj vi håller på att bygga med egna ip:n, säger Tobias Andersson, vd för Systemic Reaction. Tanken är en aggressiv frammarsch. Planen är ambitiös, men jag känner att vi har bra på fötterna. Vi ska släppa ett spel om året. Vi taktar bra för det och jobbar med flera parallella projekt.

Systemic Reactions andra spel utvecklas i Malmö och kommer släppas någon gång i år. Här är en första teaser som utlovar vintriga temperaturer, mörka grottor och förstapersonsstrider (skärmdumpen här ovan).

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts