Steam putsar rekordsiffrorna ytterligare

Steam putsar rekordsiffrorna ytterligare

För en vecka sedan skrev vi om Steams nya rekordnotering, då tjänsten för första gången någonsin hade nått upp till över 20 miljoner samtidiga användare. Och nu har siffrorna, precis som väntat, putsats ytterligare; via Steamdb har vi nämligen fått reda på att den nya toppnoteringen är över 22 miljoner.

Den exakta siffran är 22 678 529 samtidiga användare, varav nästan 16 och en halv miljoner är online precis nu. Den främsta bakomliggande anledningen för dessa siffror är givetvis den rådande coronapandemin, och Steams allra mest spelade spel just nu är Counter-Strike: Global Offensive (över 1 miljon samtidiga användare hittills idag), följt av Dota 2, Playerunknown’s Battlegrounds, Grand Theft Auto 5, Rainbow Six Siege, Monster Hunter: World samt Football Manager 2020 (vars rådande gratisvecka upphör den 25 mars, nu på onsdag).

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts