Half-Life: Alyx visar upp sig i en trio nya gameplay-videor

Half-Life: Alyx visar upp sig i en trio nya gameplay-videor

I november presenterades Half-Life: Alyx för omvärlden, Valves upphaussade “VR-flaggskepp”, såväl som prequel till Half-Life 2. I mitten av februari spikades sedan lanseringsdatumet till måndagen den 23 mars, och nu har Valve försett oss med en trio nya gameplayvideor som övertygar rejält.

De tre videorna demonstrerar att Valve har tagit den allra viktigaste VR-fördelen på allvar: interaktivitet. Genom de tre videorna kan spelaren interagera med allt möjligt, slita loss fastspikade plankor, hälla ut innehållet ur hinkar för att finna förnödenheter, öppna dörrar för att ta skydd i eldstrider och till och med sätta en skyddshjälm på huvudet för att lura barnacles (i en separat men i övrigt snarlik video av IGN, vid 2:30-strecket).

Valve har också skrivit en lång rad kontextkänsliga repliker för Alyx, då många av interaktionerna följs av korta anmärkningar från huvudrollen. Även olika kontrollmetoder demonstreras, då det första och andra klippet visar hur spelaren teleporterar runt, medan det andra använder sig av mer traditionell, sömlös navigering.

Här är de tre nya gameplay-klippen från Half-Life: Alyx.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts