Half-Life: Alyx lanserades med ett hemligt icke-VR-läge

Half-Life: Alyx lanserades med ett hemligt icke-VR-läge

Half-Life: Alyx lanserades här om dagen och är fantastiskt (recension). Spelets VR-krav har dock begränsat dess dragningskraft betänkligt, inte undra på då VR-utrustning (samt en dator kapabel för VR-spelande) fortfarande kostar en rejäl slant, och dessutom kräver en del fysiskt utrymme.

“Varför kan man inte bara spela Half-Life: Alyx utan VR istället?” har internet således skanderat, och nu har det visat sig att man kan det; spelet lanserades nämligen med ett hemligt icke-VR-läge (förmodligen ämnat för Valves anställda, så att de inte konstant behövde hålla på med VR-headseten under utvecklingstiden), som dock redan har patchats bort. Alternativ finns ändå, och hos Reddit kan du läsa hur man får tillgång till en äldre version av Half-Life: Alyx, som fortfarande har kvar funktionaliteten och konsolkommandona.

Nedan ser du några Twitter-snuttar från Half-Life: Alyx utan VR, och på Twitch finns ytterligare exempel. Det är uppenbart att spelläget varken är putsat eller optimalt, men ge moddarna några månader med dessa verktyg som bas, så kommer vi säkert få en fullt spelbar icke-VR-version av Half-Life: Alyx tids nog.

Här är Twitter-användaren Casey Billadeus videoexempel på Half-Life: Alyx utan VR.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts