Half-Life: Alyx är ute nu, men intresset är inte superstort

Half-Life: Alyx är ute nu, men intresset är inte superstort

Igår kväll släpptes Half-Life: Alyx, Valves efterlängtade “VR-flaggskepp”, så väl som prequel till Half-Life 2, och seriens första officiella del sedan hösten 2007. Spelet sitter just nu på ett “överväldigande positivt” mottagande på Steam, men trots det är inte det generella spelarintresset särskilt stort.

Enligt den officiella Steam-statistiken är Half-Life: Alyx nämligen endast Steams 61:a mest spelade spel just nu, med toppnoteringen 42 858 samtidiga spelare, och 7969 engagerande ögonpar i skrivande stund.

Detta innebär att bland andra Fallout 4, Left 4 Dead 2, Euro Truck Simulator 2, Garry’s Mod och Wallpaper Engine (vänta, va?) är mer populära just nu, vilket för all del kan skyllas på att VR-spelande fortfarande är en lyx som få spelare har råd med eller utrymme för. Vi kan dock räkna med en lång och förhållandevis hälsosam försäljningssvans, då VR-scenen trots allt inte bjuder på särskilt många “riktiga” spel i stil med detta.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts