Coronaviruset: Destiny 2-utvecklare tillåts jobba hemifrån tills vidare

Coronaviruset: Destiny 2-utvecklare tillåts jobba hemifrån tills vidare

Coronaviruset har även påverkat spelbranschen de senaste månaderna, I februari senarelade Epic Games gåvospelet Pandemic av respekt för de drabbade, och förra veckan sköts årets upplaga av Game Developers Conference upp på obestämd framtid, med anledning av den rådande osäkerheten.

Nu har Destiny 2-utvecklarna Bungie också vidtagit åtgärder. Via den egna hemsidan har man låtit meddela att man numera tillåter sina anställda jobba hemifrån, då Seattle-området (där studion är baserad) numera sitter på 51 bekräftade coronafall, och tio dödsfall. Även Bungie-anställda på andra ställen tillåts jobba hemifrån.

Initiativet trädde i kraft under gårdagen, och för att klara av de nya kraven har Bungie hastigt byggt ny infrastruktur, som kan leda till smärre förseningar av nytt Destiny 2-innehåll.

– Vårt mål är att fortsätta skapa det ständigt föränderliga Destiny-universumet, samtidigt som vi gör dessa bakom-kulisserna-förändringar så osynliga och friktionsfria som möjligt för våra fans, skriver Bungie i sitt meddelande. Det finns ändå en möjlighet att detta kan påverka vårt uppdateringsschema den närmaste tiden, så vi kommer hålla spelare informerade om situationen så mycket som möjligt.

– Angående den omedelbara framtiden kommer vi fortfarande lansera Season of the Worthy den 10 mars, följt av Trials of Osiris den 13 mars.

Du kan läsa mer om Trials of Osiris återkomst till Destiny 2 här.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts