Kolla även in

Kolla även in

THE LONGING

Om premissen ”vänta skitlänge” inte får dig att flåsa upphetsat av förväntan är det helt i sin ordning. The Longing har just denna förutsättning, men paradoxalt gör den oss upprymda. I 400 dagar ska du vänta på att din kung ska vakna. Du kan förvisso slå ihjäl tiden med att krypa genom obehagligt trånga passager och utforska underjordiska palats, men du kan också stanna hemma i fåtöljen och ”sit and stare”. (Kontorsråttor nickar igenkännande.) The Longing pågår även när du stänger av spelet och hur du väljer att tillbringa de 400 dagarna är helt upp till dig. En lösning är att starta spelet och helt enkelt återvända efter drygt ett år för att se hur allt slutar. Snarare än att ta genvägen kan du välja en vackrare väg: upptäcka, utforska, måla, läsa Moby Dick och Nietzsche samt fylla ditt lilla krypin med fler möbler som gör grottan till ett hem. Är du riktigt kavat kan du också välja att gå emot konungens önskan och vandra mot nya grotthorisonter. Vad döljer sig där nere?

Läs också: Kolla även in – oktober

Release

5 mars

Utvecklare

Studio Seufz

Utgivare

Application Systems Heidelberg

Webb

399d-23h-59m-59s.com


MARTHA IS DEAD

Town of Light-gänget får inte nog av mörker. Martha is Dead tar oss till 1944 års Toscana där en ung kvinna hittas drunknad. I efterdyningarna tvingas Marthas tvillingsyster kämpa med den akuta sorgen samtidigt som kriget kryper närmare. En mörk, psykologisk thriller med undertoner av folklore.

Release

Ej fastställt

Utvecklare

LKA

Utgivare

Wired Productions

Webb

Officiell sajt


OVERCROWD: A COMMUTE ‘EM UP

Tunnelbanor. Är du nollåtta kan du inte leva i dem och definitivt inte leva utan dem. Overcrowd tar managementspelen under jord. Har du vad som krävs för att bygga de mest effektiva tunnelbanorna i mannaminne och bringa ordning i rusningstrafikkaoset?

Release

Ej fastställt

Utvecklare

Squareplay Games

Utgivare

Squareplay Games

Webb

Overcrowd.co.uk


FLOTSAM

Samla på dig allt skräp du hittar i havet (hej samtid!) och bygg flytande skräpstäder (hej återvinning!). Flotsam är survival-spel och postapokalypsm där ungefär allt vill äta och sänka dig, men där du samtidigt går under med ett leende på läpparna.Feelgood och dödligt på en gång, alltså.

Release

Ej fastställt

Utvecklare

Pajama Llama Games

Utgivare

Pajama Llama Games

Webb

Pajamallama.be/flotsam


HELP WILL COME TOMORROW

Den ryska vintern var extra bister 1917, och späs på ytterligare av tsarens abdikation, första världskriget och ett Ryssland som slits isär inifrån. Långt från allt detta, mitt i den sibiriska ödemarken, kraschar ett tåg under mystiska omständigheter och om Help Will Come Tomorrow är något vi starkt betvivlar. En grupp överlevare från samhällets alla klasser, och med alla slags fördomar mot varandra, tvingas samarbeta i det iskalla klimatet. Detta är i grunden ett överlevnadsspel som handlar om att släcka törst, stilla hunger och säkra värme – som dock bara är en del. Vill du överleva på riktigt måste du också gräva i de nio olika personligheterna och få vitt skilda samhällsklasser att samarbeta mot ett gemensamt mål. Du kan stärka och expandera lägret, men att lyckas med detta och hålla dina skyddslingar i någorlunda fysiskt och mentalt skick är en fin balansgång. Help Will Come Tomorrow tar överlevnadsgenren och gör något potentiellt vackert eget med den.

Läs också: Kolla även in – september

Release

Våren

Utvecklare

Arclight Creations

Utgivare

Klabater

Webb

Officiell sajt


GOOD COMPANY

Good Company är ett tycoon-spel som tar processen på allvar. Du börjar ensam hemma i ditt garage där du snickrar ihop ”något”. Målet är en jättelik och världsledande fabrik med löpande band och effektiva lösningar. Mekanisk arbetskraft är billigare än den av kött och blod, trots allt.

Release

“Snart”

Utvecklare

Chasing Carrots

Utgivare

The Irregular Corporation

Webb

Goodcompanygame.com


WITCH

Först kom 2d-rollspelen, därefter tog polygonerna över, innan retrospelen slog tillbaka. Nu möts ytterligheterna. Octopath Traveler gjorde det, och även i Witch blandas smäckra miljöer med vackra sprites. Om en häxjagande häxa-in-disguise som lever i en värld där häxor avrättas. Problematiskt.

Release

2021

Utvecklare

Heartstrings Studios

Utgivare

Heartstrings Studios

Webb

Witchrpg.com


ENDLING

Om den sista räven som vill ta sina tre ungar till den sista trygga platsen i världen. Förutsättningarna är sorgliga, och att mot alla odds skydda sina barn skär i hjärtat. Shelter-vibbarna är förstås starka men detta utspelas i en värld där den själviska människan gått ännu hårdare fram.

Release

2021

Utvecklare

Herobeat Studios

Utgivare

Handy Games

Webb

Herobeatstudios.com

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts